Har du et par lån eller en gjeld du ønsker å refinansiere? Eller kanskje du vurderer å sjekke mulighetene for en billigere rente på boliglånet ditt? Da kan refinansiering være noe for deg. Det lønner seg uansett å forhøre seg med banker, og sjekke ut mulighetene for refinansiering av lån. Er du ute etter refinansiering er det mange måter å gjøre dette på. Men noen kriterier må til for at du som lånsøker skal bli vurdert av bankene.

Hva må til?

For at du som låntaker skal få refinansiert må du kunne huke av på et par punkter først. Dette er kriterier banken krever for å kunne innvilge, og i det hele tatt se på søknaden din om refinansieringen. Disse punktene må du kunne krysse av:

Er du 18 år eller eldre?

  • Du må være 18 år eller eldre for å få lov til å søke om refinansiering og lån hos en bank. Noen banker har høyere aldersgrense, men de fleste opererer med 18 år.

Er du norsk statsborger?

  • Du må være norsk statsborger for at de skal vurderer søknaden din.

Har du fast inntekt?

  • Kanskje du tok opp et lån når du hadde jobb, men du mistet den under Corona. Da kan det være vanskelig å få refinansiert, fordi bankene krever at du har fast inntekt. Den må være på over 120.000 i året.

Bor du i Norge?

  • For å få innvilget refinansiering er du nødt til å ha folkeregistrert adresse i Norge. Har du ikke det, får du ikke søkt.

Hvis du kunne huke av alle disse, er sjansene store for at du kan få refinansiert lånet ditt. Er du i tillegg over 26 år, med fast jobb og gjennomsnittslønn er sjansene enda større for å få innvilget søknaden.

Hvilke muligheter finnes det?

Det er mange forskjellige metoder og muligheter for å søke om refinansiering. De fleste lån kan du også søke om refinansiering for. Forskjellige lån du kan søke om refinansiering for er:

  • Kredittkortgjeld
  • Forbrukslån
  • Huslån
  • Billån
  • Omstartslån

Hvert lån er forskjellig, så det kan derfor variere hos hvilke banker du bør søke om hver refinansiering for. Hos en bank kan de ha et godt tilbud på huslån, men et dårlig ett på billån. Og vice versa hos en annen bank. Derfor er det lurt å forhøre seg med forskjellige banker for å få best mulig lån. Synes du at det virker som mye jobb, kan du enkelt søke hos en sammenligningsside.

Her hjelper de deg med å søke om refinansiering enkelt og greit. De samarbeider med forskjellige banker. Du søker refinansiering hos dem, og de sender søknaden videre til sine samarbeidsbanker. Bankene ser så over saken din, og velger om de vil refinansiere lånet ditt eller ei. Hvis de ønsker det sender de tilbud til sammenligningssiden, og du kan plukke det du mener er best. Vet du ikke hvilket som er best, så kan du ta kontakt med kundeservice, så hjelper de deg.

Kredittkortgjeld

Det er lett å opparbeide seg mye kredittkortgjeld. Du tar først opp et kort, og vipps, så trenger du et nytt ett. Det kan fort bli uoversiktlig, og du kan derfor lett miste kontrollen over regningene. Ønsker du refinansiering av kredittkortgjeld kan du enkelt søke om det her hos Sambla.

Forbrukslån

Har du mange forbrukslån er det greit å søke om refinansiering. Det gjelder for så vidt hvis du kun har ett også. Uansett er det alltid lurt å sjekke om du kan forbedre renten på lånet ditt. Du kan enkelt gjøre det hos Scoopr.

Huslån

Her er det mye penger å spare. Selv en brøkdel prosent utgir mye penger i det lange løp. Spesielt med tanke på størrelsen på lånet et huslån vanligvis har. Derfor kan det være lurt å høre om refinansiering hos banken din eller hos sammenligningsside. Eiendoms Finans spesialiserer seg på nettopp dette.

Billån

Har du ikke skaffet deg EL-bil enda, og syntes at drivstoffprisene og bilutgiftene har blitt litt i overkant? Da kan det være smart med en refinansiering av billånet ditt. Det er ikke sikkert du sparer like mye som drivstoffprisene har gått opp, men det er uansett verdt et forsøk. Ønsker du å sammenlikne refinansieringspriser for billånet ditt, kan du enkelt gjøre dette hos Lendo

Omstartslån

Har du opparbeidet deg mye gjeld? Regninger som har havnet til inkasso, og kanskje i verste fall hos namsmannen? Ønsker du en fresh start og få oversikt over økonomien din igjen? Dette er en refinansiering som godkjenner at du har betalingsanmerkninger og inkasso. Du må kunne stille boligen din til pant, men det kan være lurt å sjekke ut. Det er greit å få samlet all gjeld til en post. På denne måten slipper du unødvendige gebyrer, høye renter og du har kun en regning å forhold deg til. Kontakter du Eiendom Finans vil de høre med sine samarbeidspartnere, og gjøre alt de kan for å hjelpe deg.